Leina mamica gre v trgovino. Babico je prosila, če lahko popazi na Leo, medtem ko je ne bo. "Seveda. Kar pridi, Lea!", jo babica povabi v svoje stanovanje.

Iz kuhinje že lepo diši. Babica pripravlja kosilo, Lea pa se prične dolgočasiti. Ne da bi babica opazila, smukne v babičino in dedkovo spalnico. Babica ima tu toliko zanimivih stvari! Verižice in uhančke, ogledalo in krtačo za lase. Lea se rada igra z njimi. Nadene si jih in se ogleduje, kako ji pristojijo.

Toda danes zagleda še nekaj veliko lepšega! Nad babičino in dedkovo posteljo visi čudovita slika. Na njej sta deček in deklica, ki stopata čez razdrapano brv, ki ji manjkajo deske in nevarno visi nad razburkanim potokom. Strašen prizor, a nad dečkom in deklico razprostira svoja krila njun angel varuh in Lea ve, da se jima ne more zgoditi nič hudega. Čudoviti angel tega že ne bi pustil!"

"Babica, babica", Lea navdušeno steče v kuhinjo. "Kako lepa je vajina slika!" "Katera slika?", vpraša babica. "Tista nad vajino posteljo!", odgovori Lea. "O, sliko angela varuha misliš! Tako kot deček in deklica na sliki imaštudi ti angela varuha. Vsak človek ga ima!", pove babica.

"Je tudi moj angel varuh tako lep?" vpraša Lea babico. "Seveda, vsi angeli so čudoviti. Še čudovitejša pa je nebeška mamica Marija, ki je njihova kraljica!", ji odgovori babica. "Le pozorno poslušaj nocoj večerno molitev, pa boš slišala, da Marijo imenujemo tudi Kraljica angelov. 

Današnji izziv

Kako prijeten občutek je, ko veš, da te na vsakem koraku spremlja tvoj angel varuh. Angel, ki je samo tvoj! Zjutraj skupaj s tabo vstane, te spremlja na poti do vrtca in šole, na igrišču se s tabo igra, čeprav ga ti ne vidiš. Ves čas je ob tebi. Zvečer, ko ležeš v posteljo, te pokrije, objame in ti na uho zašepeta: »Lahko noč, dragi ________, naj bo noč mirna, zjutraj pa se spet vidiva!«

Danes boš izdelal svojega angela varuha iz slanega testa. Oblikuj ga, pobarvaj in ga okrasi kot želiš. Ko končaš, ga dodaj v molitveni kotiček. Ne pozabi nam pokazati, kako lep je tvoj angel varuh!

Gotovo se spomniš lepe molitve, ki so te je naučili tvoji starši, ko si bilše čisto majhen. Nocoj jo zmoliskupajssvojo družino.

Sveti angel, varuh moj,
bodi vedno ti z menoj.
Stoj mi noč in dan ob strani
vsega hudega me brani.
Varuj me in vodi me.

Amen.

Čas zame, za naju ... Sedmi dan: Angel varuh

Kolikokrat se ti je že zgodilo, da si za las ušel nesreči, poškodbi, neprijetnemu dogodku ...? Kolikokrat si že sam pri sebi rekel »Nekdo tam zgoraj me je varoval, da se mi to ni pripetilo!«

Ta nekdo je tvoj angel varuh. Pošilja ti ga Gospod, da te varuje in spremlja na tvojih poteh. Morda se ti včasih zdi, da si sam, da nikogar ni – pa vendar je. Tvoj angel varuh je vedno ob tebi. Morda čaka, da sprejmeš odločitev, čaka na tvoj pogumen korak.

Prepoznaš svojega angela tudi v svojih bližnjih? Tvoj angel varuh lahko govori tudi po tvojem bratu, sestri, po starših, po možu, ženi, prijatelju, znancu.

Danes zmoli k svojemu angelu varuhu. Zahvali se mu za vse trenutke, ko si občutil njegovo bližino.