…Kam …? Na pot z našimi preizkušenimi brati in sestrami, ki že 50 let sledijo Njemu, Trpečemu. Pot nas vodi preko Golgote, ki nam ni tuja. Trpljenje nam jemlje moči, vendar remo z Božjo pomočjo naprej. Potujemo z Jezusom, ker nas On vodi v nebesa, v večno srečo. Pokazal nam je pot in povedal, da je On pot, resnica in življenje.

Vstani in hodi, je Jezus običajno dejal trajno bolnim in invalidom, ko jih je ozdravil. »Hodi!« je pomenila hojo za Njim. Geslo Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov je tudi Vstani in hodi, ki nas spodbuja, da gremo za Jezusom. Trpljenje je dar, če ga sprejmemo. Jezus je dokazal, kakšno ceno ima trpljenje, zato ga je sprejel. Trpljenje je najvišja oblika ljubezni, s katero nas je odrešil.

Invalide nas imajo za uboge reveže, čeprav smo ljudje s posebnim poslanstvom. Družba nas ne sprejema, ker smo ji v breme. Za Jezusa pa smo dar. Zato se v Bratstvu trudimo, da svoje darove in talente pomnožimo.

» Bolni ljudje so v središču Božjega ljudstva, ki napreduje skupaj z njimi kot prerokba nekega človeštva, v katerem je vsak dragocen in nihče zavržen, » je zapisal v letošnji oslanici bolnikom papež Frančišek.

Bratstvo nam omogoča, da iz svojega trpljenja rastemo. Rastemo že 50 let.

V Bratstvu čutimo, kako lepo je, če kot bratje in sestre v Kristusu, prebivamo skupaj, skupaj molimo, prosimo in se zahvaljujemo.

Zato, dragi bratje in sestre najprej Bogu hvala za naših 50. let. Bogu hvala pa tudi za vse tiste, ki so nam pomagali pri izvedbi našega srečanja. Tako se zahvaljujemo in kličemo Božjega blagoslova na g. župnika, ter pridruženima gospodoma Borutu in Jožetu ob oltarni mizi. Hvaležnost izražava tudi Katji in Primožu, ter otroškemu zboru, ki je s petjem polepšal bogoslužje.

Na koncu še iskren Bog lonaj vsem sodelavkam Župnijske Karitas Mirna Peč, ki nas vedno pričakajo z lepo besedo in odprtih rok.

Zapis sva pripravila:

Tone Planinšek in Tone Kovačič (15. 4. 2023)

Foto: Franci Ramovš