V naši župniji  se že vse leto pripravljamo na 900-letnico župnije. V zadnjem tednu pred velikim dnem pa se na praznovanje pripravljamo še intenzivneje - tudi s pletenjem vencev iz bršljina. Vsaka vas v župniji naj bi spletla 10 oz. 20 metrski venec.

V Šentjuriju smo pletli vence v ponedeljek in torek. Zbralo se je več kot trideset župljanov iz vasi Šentjurij in Čemš, ki smo do poznih večernih ur spletali vence. V ponedeljek so nas s svojim obiskom presenetili pevci Rožmarin, ki so nam zapeli nekaj pesmi. Žan nas je zabaval z igranjem na harmoniko, mi pa smo peli. S svojim obiskom nas je počastil tudi g. župnik.

Pletenje je potekalo v veselem razpoloženju in je bilo obenem druženje vaščanov, ki ga je danes vse manj; pa tudi druženje generacij, saj so sodelovali tako otroci kot starejši. Ponosni smo, da nam je uspelo naplesti  53 metrov.

Ker smo pridno pletli vence, smo si zaslužili zaključek. Pogostili smo se čevapčiči in hrenovkami z žara, ki sta jih spekla Marko in Brane.

Pletenje vencev je  lepa priprava na največji župnijski praznik. V dolge vence župljani spletamo ljubezen do župnijske cerkve in župnije ter župnijskega zavetnika sv. Kancijana.