Leina sestrična Neža je dobila bratca Lovra. Danes so ga z družino šli obiskat. Kako majcen je! Ima čisto majhne prstke in ves čas spi. Lea ga z odprtimi usti občuduje, tako jo je prevzel.

"Kdaj ga boste pa krstili?," vpraša Leina mamica Majo, ki je Lovrova mamica. Leina mamica bo namreč Lovrova botrca, kar pomeni, da bo Lovrovemu očku in mami pomagala, da bo Lovro dobro spoznal Jezusa in njegovo nebeško mamico Marijo.

"Čez kakšen mesec, verjetno," odgovori Maja. "Takrat se bomo vsi skupaj poveselili, ker bo Lovro postal Božji otrok."

"A je bila Marija tudi Božji otrok?" vpraša Lea mamico. "Seveda je bila Božji otrok, Bogu je morala biti posebno ljuba, da jo je izbral za Jezusovo mamico," ji odgovori mamica.

"A krščena je bila tudi?", še sprašuje Lea. "No, krščena pa ni bila, saj nam je zakrament krsta podaril šele Jezus, ki ga je ona rodila. Ampak pri Mariji pravzaprav ni bilo potrebno, da bi jo krstili," ji pove mamica. "Ja, zakaj pa ne, če smo pa drugi vsi krščeni?,"še vrta Lea.

"Veš Lea, ti in mi vsismo prejelisveti krst, da smo tako postali Božji otroci in da bomo lahko nekoč prišli v nebesa . To posebno darilo nam je pripravil Jezus, ko je za nas daroval svoje življenje. Bog nam pri krstu podari ta poseben dar, milost, ki nam pomaga pri tem, da lahko postajamo sveti, podobni Jezusu in Mariji.

Toda Mariji je Bog na drugačen način dal to Božjo milost, ki jo je vse življenje varovala pred tem, da bi kdaj naredila kaj slabega. Ona je edina izmed ljudi, ki ni nikoli naredila nobenega greha, ker se je vedno trudila, da je s pomočjo te Božje milosti vedno živela tako, da njeno življenje nima niti ene same packe ali madeža. Zato Marijo imenujemo tudi Mati brezmadežna,"še pojasni mamica.

Današnji izziv

Marijina brezmadežnost je nekaj posebnega, saj ji je bila dana kot milost, o katerismo slišali v prejšnji zgodbi.

Marijo so zaradi njenih kreposti in vrlin ljudje občudovali že od nekdaj. S svojim čistim srcem nam je zgled popolne predanosti Božji volji, saj se ni pustila zavestislabemu skozi vse življenje.

Mnogi umetniki so jo upodabljali na slikah in v kipih, pisali so pesmi o njej, saj je tako čudovita. Njena lepota sije od znotraj, zato se vedno tako radi ustavljamo ob njenih podobah, kjerkoli jo srečamo, v cerkvah, kapelicah, v knjigah …

Danes pobarvaj podobo Marije, ki jo najdeš v prilogi. Potrudi se, da bo pobarvana posebej lepo in natančno.

Današnja molitev naj bo pesem, ki nosi naslov Tebi, brezmadežna. Melodijo najdeš v priponki

Tebi posvečam to pesem, ki pojem jo nocoj.
Tebi, ki me varuješ, ko senc me oblega roj.
Tebi, kisirodila Gospoda Jezusa.
Tebi pojem to pesem, Brezmadežna. 
Tebi, ki vidiš otroka, še preden se rodi.
Tebi, ki tiho se jokaš, ko človek ga umori.
Tebi, ki sprejmeš ga k sebi, del je tvojega srca.
Tebi pojem to pesem, Brezmadežna. 
Tebi, kisi jokala, ko Jezus umiral je.
Tebi, ki si spoznala, da smrt potrebna je.
Ti si prva zapela: Aleluja!
Tebi pojem to pesem, Brezmadežna. 
Tebi pojem to pesem, ker vedno si z menoj.
Tebi, ki me poslušaš, ko sam sem pred teboj.
Tebi, ki me ob smrti popelješ pred Boga.
Tebi pojem to pesem, Marija.

Čas zame, za naju ... Dvaindvajseti dan: Moje poslanstvo ...

Marija je knjiga, v katero je Bog zapisal, kako naj živimo (sv. Katarina Sienska).

V čem je zate Marija največji zgled? Katere njene lastnosti te navdihujejo?

S svojim življenjem nam je pokazala, kako hoditi za Kristusom. Zavedala se je, da je njen Sin prišel na svets posebnim namenom in dopustila je, da se ta Božji načrt uresniči. Bila je preprosta in ponižna, saj je vedela, da izpolnjuje poslanstvo, ki ji je bilo dano od Boga.

Vsak od nas ima v zemeljskem življenju svoje poslanstvo. Bog želi, da uresničimo svoje potenciale in talente, kiso nam bili podarjeni.

  • Katere potenciale že uresničuješin na katerih področjih se želišše razviti?
  • Kakšno je tvoje poslanstvo na tem svetu in kako ga živita skupaj s sozakoncem?

Danes se v molitvi zahvalita za to, kar sta do sedaj v življenju postala in prosita Marijo, da vama še naprej pomaga slediti Božjemu klicu.