Lea ima dve imeni. Čeprav jo večina njenih prijateljic kliče Lea, ji je v resnici ime Lea Chiara. Prvo ime je čisto njeno, drugo pa sta ji mamica in očka dala po mladi svetnici, Chiari Luce, ki je njena nebeška prijateljica, že vse, odkar je bila Lea majhna pikica v maminem trebuščku. Mamica ji pravi, da Chiara Luce iz nebes skupaj z nebeško mamico Marijo vedno pazi nanjo in jo varuje.

Ste opazili, da ima tudi Leina nebeška prijateljica dve imeni? Ime ji je Chiara Luce, po naše bi rekli Klara Lučka. Lea pravi, da ima tako ime zato, ker je bila že na zemlji prava Jezusova lučka. Tudi ona želi postati takšna, ko bo velika!

Še več imen pa ima njena nebeška mamica Marija! Kar enainpetdeset. To je toliko imen, da mora Lea petkrat pokazati vse prstke na rokah in dodati še enega!

Kako svetla Jezusova lučka je Marija! Toliko imen ima in prav vsako pove nekaj o tem, kako velika je Marija!

Današnji izziv

  • Ali veš, kdo je tvoj nebeški prijatelj, tvoja nebeška prijateljica? Koga so tvoji starši ob tvojem krstu izbrali, da skupaj z nebeško mamico Marijo pazi nate in te varuje? Poskušaj najti kakšno zgodbo o življenju svojega nebeškega zavetnika oz. nebeške zavetnice.
  • Skupaj s starši s pomočjo fotografij obudite spomin na dan tvojega krsta, krsta tvojih bratov, sester, staršev. Vsak izmed vas naj izbere eno fotografijo. Položite jo v vaš molitveni kotiček in se svojemu nebeškemu zavetniku oz. zavetnici zahvalite s spodnjo molitvijo. 

Sveti/Sveta
___________,
hvala ti, ker skupaj
z mojo nebeško mamico Marijo
skrbiš zame in me varuješ!

SAMO ZA ODRASLE: Čas zame, za naju ...

Prvi dan: Dar hvaležnosti

  • Za dar življenja?
  • Za dar otroka, ki ti je bil podarjen?
  • Za trenutek, ko si postal starš in si se zavedel svoje odgovornosti?
  • Morda za preizkušnjo, ki te je naredila še močnejšega?
  • Za občutek, da si ljubljen in sprejet?
  • Za …?

Za kaj vse si danes, v tem trenutku, hvaležen?

Podeli misli hvaležnosti, ki so se v tebi porodile, s svojim bližnjim ... Pokliči ga po imenu in mu povej, da ga imaš preprosto rad.

Dobri Bog,
ki ti je ime Ljubezen.
Hvaljen bodi za življenje.
Pomagaj mi živeti v ljubezni do vseh,
ki so mi podarjeni,
da bom s svojim življenjem oznanjal
veličino Tvojega imena,
zdaj in vekomaj.

Amen