Na Gospodov dan, 13. septembra, so se pri sveti maši ob 9. 30, zbrali naši starejši, bolni in drugače preizkušeni bratje in sestre. Bogoslužje, ki ga je vodil upokojeni duhovnik, g. Jože Ovniček, so obogatili s sodelovanjem pri branju beril, mašnih prošenj in uvodne misli v molitev Oče naš.

Z nami je bil tudi bogoslovec, g. Matej Gnidovec, ki bo letos dobrodošla pomoč v naši župniji.

G. Ovniček je v svojem nagovoru izrazil veselje nad dejstvom, da je veliko mlajših župljanov omogočilo starejšim in onemoglim ponovno srečanje ob župnijski oltarni mizi. Sicer pa smo pred Gospodom vsi mladi. Vsi smo njegovi ljubljeni otroci, saj nas je odkupil s svojo nedolžno krvjo, s smrtjo na križu. Evangelist Janez pravi, da nam je Kristus izkazal ljubezen do konca. Tudi kristjani lahko tako ljubimo, saj je v nas Kristus. Moč za dejavno ljubezen  vedno znova prejemamo v molitvi, v zakramentih in pri Sv. maši. Tako se lahko svojim bližnjim in drugim približamo z razumevajočo ljubeznijo, kakor je to delal Jezus Kristus.

Med bogoslužjem je veliko število faranov prejelo zakrament bolniškega maziljenja.

Pred in med Sv. mašo je bila priložnost za prejem zakramenta svete spovedi.

Po blagoslovu je domači župnik, Janez Rihtaršič, povabil starejše in bolne na druženje ob župnijski cerkvi, kjer smo jim prostovoljci župnijske Karitas pripravili pogostitev.