Za Župnijo Mirna Peč je bila nedelja, 11. septembra 2011, prav poseben dan. K sveti maši so bili povabljeni bolni, ostareli in drugače preizkušani bratje in sestre.

Sveto mašo je vodil bolniški župnik g. Miro Šlibar, ki že vrsto let dela z bolniki v Kliničnem centru Ljubljana in jim podeljuje zakramente. Pred in med sveto mašo je bila priložnost za sveto spoved, prav tako pa so pri sveti maši lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja.

Zakrament bolniškega maziljenja je zdravilo za telo in duha,  posreduje milost Svetega Duha, ki človeku pomaga k ozdravljenju, je tolažba in moč za bolnika, je upanje, ki človekovo sedanjost odpira za prihodnost Bogu...

In ta zakrament je v naši župniji v nedeljo prejelo več kot 120 vernikov. Nekateri že vrsto let niso bili v cerkvi, ker so jim bodosi zdravje, bolezen ali druge nadloge onemogočile obisk  svete maše. Ob skupnem druženju ob župnijski cerkvi po končani sveti maši je bilo čutiti hvaležnost, da so spet lahko bili v cerkvi in prejeli zakramente.