Pozornost, prijazna obzirnost do drugih je začetek svetosti.
sv. Mati Terezija 

Tudi na začetku letošnjega septembra smo g. župnik in sodelavci župnijske Karitas še posebej lepo povabili vse starejše, onemogle in bolne iz naše župnije k skupnemu obhajanju sv. maše v nedeljo, 11. 9. 2016, ob 9. 30.

Veliko število naših sester in bratov, ki se zaradi starosti ali bolezenskih težav ne morejo pogosto udeleževati bogoslužja, se je zbralo v župnijski cerkvi sv. Kancijana.

Sodelovali so tudi z branjem božje besede, mašnih prošenj in uvodom v molitev Oče naš.

Za prejem zakramenta sv. spovedi sta bila na razpolago dva duhovnika iz drugih župnij. G. župnik je v homiliji starejše primerjal s cerkveno zgradbo. Poudaril je, da predstavljajo njene temelje, za vse mlajše pa tudi enega od pomembnih temeljev, na katerem gradijo življenje po veri. S svojim zgledom, s svojo življenjsko modrostjo in z duhovnim bogastvom so lahko dragocena pomoč mlajši generaciji.

Nato je g. župnik povabil starejše, bolne in vse, ki so v telesni ali duhovni stiski, k prejemu zakramenta sv. maziljenja. Veliko število vernikov je pristopilo in mir ter veselje, ki sta se odražala na njihovih obrazih, je bil zgovoren dokaz, da so se srečali z Božjo pomočjo.

Sv. mašo smo zaključili z Marijino pesmijo in se tudi Njej priporočili v varstvo.

Zaradi gradbenih del na cerkvenem dvorišču, je odpadla običajna pogostitev, vsi prisotni pa so lahko prisluhnili kratki in zanimivi predstavitvi arheologov o zgodovini mirnopeške cerkvene stavbe in o izkopavanjih v njeni neposredni okolici.

Župnijski sodelavci Karitas se zahvaljujemo vsem domačim in sorodnikom, ki ste omogočili ostarelim in bolnim svojcem, da so se lahko udeležili nedeljskega bogoslužja.